A világbajnokság első fordulója Barcisban

2018. június 16 -17. között került megrendezésre a Formula-4 világbajnokság első fordulója Barcisban, Olaszországban. Áron új lendülettel, de még a régi technikával állt rajthoz.  

A hétvégi beszámolók alapján elmondhatjuk, hogy a csapat ott folytatta, ahol a 2017-es szezonban abbahagyta, hiszen a megérkezésük utáni néhány órában már kiderült, a gondosan átellenőrzött technika nem minden paramétere tökéletes. A szigorított gépátvételnél a sportbírók a felszerelés biztonsági öv felfogatásában talált hibákra hivatkozva, nem nem adták meg a rajtengedélyt.

A csapat hosszas tanakodás után úgy döntött, hogy az ülés, és az övek pozíciójának változtatásával a követelményeknek megfelelőnek állíthatja be a rendszert. Sajnos ennek az eredménye csak szombat reggel derült ki, amikor is hivatalosan is rajtengedélyt kapott a 80-as hajó.

Az első vízre szállás után világos volt, hogy  a beállítások jól működnek, de nagy előrelépés nem történt a tavalyi szezonhoz képest.  A csapat jól dolgozott, hiszen az időmérők alkalmával a Q3-ba való bejutásra jó eséllyel állt rajthoz. Míg szombaton egy leszakadó motor burkolat darab miatt az utolsó helyről kellett pozícióba kerülni, addig a vasárnapi napon a hetedik hely volt, ahonnan a 20 körös futamot kezdhette meg a magyar pilóta.

Az első verseny napon a sűrű előzésekkel tarkított menetben Áron a 6. helyig küzdötte fel magát, majd vasárnap a rajt pozícióját megtartva a 7. helyen ért célba.

Várhatóan legközelebb a lettországi Aluksne-ben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon áll majd rajthoz a magyar alakulat, ahol egy másik verseny rendszerben bizonyíthatja rátermettségét.