Tábori Áron harmadik helyen áll az F­4S világbajnokságban

Hétvégén Olaszországban zajlott a motorcsónak­VB második futama.

Az olaszországi Brindisi adott otthont az F­4S kategóriájú motorcsónak ­világbajnokság második futamának a július 5-­6­-i hétvégén. Az egy hónappal ezelőtti, párizsi verseny után ez volt Tábori Áron második VB ­futama az idei évadban. A Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője a szombati időmérőn harmadik helyezést ért el, ami annak fényében különösen jó eredmény, hogy egy törött hidraulika­tengely miatt az időmérőből ki is kellett állnia. Szerencsére a futamra sikerült gyorsan megszerelni a sérült alkatrészt, így a hazai versenyző is rajthoz állhatott. A harmadik pozícióban volt a hosszúnak számító, húszkörös futamon Tábori, amikor baleset miatt új rajtot rendelt el a versenybíróság, ezt követően a litván Nikita Lijcs mögött, második helyen sikerült befutnia.
A második napon szintén egy időmérő és egy futam várta a versenyzőket. Tábori Áron nagy küzdelmek árán mindkettőn negyedik helyet ért el, így a második VB ­versenyhétvégén a dobogó második fokára állhatott fel. Az első helyen Nikita Lijcs végzett, míg a lengyel Adrian Maniewski a harmadik.

„A hétvégi nagy meleg igencsak megviselt mindannyiunkat, de ennek ellenére sikerült jó helyen behozni a motorcsónakot.” – nyilatkozta Tábori a versenyt követően. „Azzal pedig különösen nagy szerencsém volt, hogy a csapat ilyen gyorsan helyre tudta állítani a szombaton megsérültalkatrészt, és így sikeresen rajthoz tudtam állni. Nagyon köszönöm a munkájukat.”

A világbajnoki pontversenyben Tábori Áron jelenleg holtversenyben a harmadik helyen áll. Akövetkező VB­futamra a lettországi Alüksnében kerül sor, július 19­20­án.